Meer informatie?
Bel Afspraak Mail
Direct Meer info Bekijk vestigingen
Bel Afspraak Mail
Klanten geven ons ( 4.8 / 5 )

Zzp hypotheek

Je bent zzp’er en wilt graag een hypotheek afsluiten, maar wanneer heb je hier eigenlijk recht op? Als zelfstandig ondernemer zijn de regelingen voor het verkrijgen van een hypotheek namelijk net iets anders. Dit heeft voornamelijk te maken met het wisselende inkomen waar je mee te maken hebt. Hierdoor is het voor hypotheekverstrekkers vaak lastig om je een juist advies over de hoogte van je ondernemingshypotheek te geven. Tevens vragen de meeste hypotheekverstrekkers minimaal drie jaar aantoonbare jaarcijfers. Toch zijn er een aantal uitzonderingen waarbij een hypotheek al vanaf één jaar mogelijk is. Wil je meer te weten komen over je mogelijkheden? Dan zit je bij HypothekersUnie goed!

De beginfase

Na het eerste gratis adviesgesprek gaan wij direct aan de slag met je wensen en behoeften van een ondernemershypotheek. Wij houden hierbij rekening met de eventuele onverwachte afschrijvingen die je inkomsten kunnen beïnvloeden, maar ook je mogelijke andere inkomsten, zoals bijvoorbeeld tantièmes of dividend. Daarnaast bekijken we ook of je recht hebt op een prognosejaar.

De hoogte van je zzp hypotheek

Op basis van je jaarcijfers, eigen geld en situatie bekijken wij wat je maximaal kunt opnemen. Ben je korter dan drie jaar zelfstandig? Dan kunnen wij via een prognosejaar de hoogte van je hypotheek bepalen.

Hoe berekenen wij een prognosejaar?

Hoewel je bij de meeste banken drie jaar opeenvolgende jaarcijfers moet laten zien voor een ondernemershypotheek, is het bij ons - in sommige gevallen - ook al mogelijk vanaf één jaar. Zo wordt het voor beginnende zelfstandige ondernemers steeds makkelijker om een hypotheek aan te vragen. Bij een prognosejaar berekenen wij je gemiddelde nettowinst van het afgelopen jaar. Dit gemiddelde is dan ook bepalend voor de hoogte van je hypotheek. Uiteraard zal de hoogte van je hypotheek veranderen als je samen met je partner een hypotheek afsluit of wanneer je langer dan drie jaar zzp’er bent.

Tips om je voor te bereiden op een ondernemershypotheek

Een hypotheek is een grote verandering in je financiële situatie. Om je hier alvast goed op voor te bereiden, kun je rekening houden met de volgende zaken:

  • Zorg dat je goed verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid
  • Zorg voor voldoende startkapitaal om je hypotheek aan te vullen
  • Als je binnen 10 jaar met pensioen gaat, is het van belang dat je pensioen goed geregeld is. Zo kun je tegen die tijd onbezorgd in je huis blijven wonen.

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt opnemen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden van een ondernemershypotheek? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs.

Wij vergelijken alle banken Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.
Hypotheken vergelijken loont Bron: Consumentenbond bron: Consumentenbond
Laagste rente
1.19%
Bekijk laagste rentepercentages
Rick: onafhankelijke adviseur
Rick FelenFinancieel adviseur webcare@hypothekersunie.nlplan afspraak
Laagste rente
1.19%
Waarom hypothekersunie Overzicht van álle hypotheekverstrekkers Gekwalificeerd onafhankelijk advies Laagst mogelijke rente Keurmerk Erkend Hypotheekadviseur
Vestigingen
Amsterdam
Weert - Hoofdkantoor
Roermond
Tilburg
Valkenswaard
Leiden
Pijnacker
Dordrecht
Oss
"Dankzij HypothekersUnie bespaarde ik duizenden euro's op mijn hypotheek."
Klanten geven ons gemiddeld: ( 4.8 / 5 )
Bekijk alle recensies
Grootste aanbod

We kennen de ins en outs van alle mogelijke banken en producten. Per situatie wordt gekeken hoe we voor jou het hoogst haalbare rendement kunnen realiseren.

Ontvang offertes van onder andere:

Kan ik u helpen?
Hallo, ik ben Renske. Waarmee kan ik je helpen?

Ik ben Renske, stel mij je vraag en ik ga je zo goed mogelijk op weg helpen.

Wat wil je vragen?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je telefoonnummer?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je e-mailadres?
Er dient een geldig e-mailadres ingevuld te worden
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.