Meer informatie?
Bel Afspraak Mail
Direct Meer info Bekijk vestigingen
Bel Afspraak Mail
Klanten geven ons ( 4.8 / 5 )

Starterslening

Starters op de woningmarkt verdienen extra steun, vinden burgemeesters en wethouders. Daarom zijn er vanuit de overheid en vanuit verschillende gemeenten initiatieven om starters in de hypotheekmarkt te helpen een huis te kopen. Een van die initiatieven is de starterslening.

De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) biedt een product dat koopwoningen makkelijker bereikbaar maakt: de Starterslening. Gemeenten in Nederland verstrekken een lening aan starters die de hypotheek nog niet kunnen dragen. Deze is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen de kosten van de aankoop van de woning en de maximaal mogelijke lening voor de koper. Het is een aanvullende lening op een reguliere hypotheek. De eerste drie jaar hoeft er nog geen rente over een deel van de lening of aflossing betaald te worden. Na het derde jaar ga je wél rente en aflossing betalen als je inkomen voldoende gestegen is. Mocht dat niet zo zijn kunt je een hertoets aanvragen en dan ga je de maandlasten betalen die op dat moment passen bij je inkomen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor een starterslening voor je hypotheek verschillen per gemeente. Bij de meeste gemeenten ligt het maximale bedrag rond de € 30.000,-.

De financiering in totaal

De financiering bestaat uit 2 delen, de normale hypotheek, en als aanvulling de starterslening. De rente moet minstens voor 10 jaar vastgezet worden bij de normale hypotheek en je mag zelf kiezen bij wie je die hypotheek afsluit. De Starterslening moet worden afgesloten bij SVn. Beiden kun je afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie. De beiden leningen mogen niet meer bedragen dan de koopprijs van de woning plus 12% bij een bestaande woning en 8% bij een nieuwbouw-woning aan vaste opslag.

Hulp bij aanvragen starterslening

HypothekersUnie kan jou helpen bij het aanvragen van een starterslening. Wil je meer informatie over de starterslening of wil je graag een adviesgesprek, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs of stel meteen je vraag. We komen ook graag bij je langs.

Of bekijk de 10 meestgestelde vragen over de starterslening.

Wij vergelijken alle banken Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.
Hypotheken vergelijken loont Bron: Consumentenbond bron: Consumentenbond
Laagste rente
1.19%
Bekijk laagste rentepercentages
Stefan: onafhankelijke adviseur
Stefan StalsZakelijk en Financieel adviseur webcare@hypothekersunie.nlplan afspraak
Laagste rente
1.19%
Waarom hypothekersunie Overzicht van álle hypotheekverstrekkers Gekwalificeerd onafhankelijk advies Laagst mogelijke rente Keurmerk Erkend Hypotheekadviseur
Vestigingen
Amsterdam
Weert - Hoofdkantoor
Roermond
Tilburg
Valkenswaard
Leiden
Pijnacker
Dordrecht
Oss
"Dankzij HypothekersUnie bespaarde ik duizenden euro's op mijn hypotheek."
Klanten geven ons gemiddeld: ( 4.8 / 5 )
Bekijk alle recensies
Grootste aanbod

We kennen de ins en outs van alle mogelijke banken en producten. Per situatie wordt gekeken hoe we voor jou het hoogst haalbare rendement kunnen realiseren.

Ontvang offertes van onder andere:

Kan ik u helpen?
Hallo, ik ben Renske. Waarmee kan ik je helpen?

Ik ben Renske, stel mij je vraag en ik ga je zo goed mogelijk op weg helpen.

Wat wil je vragen?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je telefoonnummer?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je e-mailadres?
Er dient een geldig e-mailadres ingevuld te worden
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.