Meer informatie?
Bel Afspraak Mail
Direct Meer info Bekijk vestigingen
Bel Afspraak Mail
Klanten geven ons ( 4.8 / 5 )

Wat kost je hypotheek oversluiten?

De hypotheekrente staat historisch laag. Veel huizenbezitters overwegen daarom hun hypotheek over te sluiten. Omdat het verschil tussen de huidige rente en de reeds afgesloten rente zo groot is, kan het – ondanks de boeterente – voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten.

Je hypotheek oversluiten is niet altijd gunstig. Dit komt omdat er kosten verbonden zijn aan het oversluiten. Die kosten haal je alleen eruit als het verschil in rente dusdanig groot is.

Hoe duur is oversluiten?

Je kunt een hypotheek niet oversluiten zonder kosten te maken. Het oversluiten van een hypotheek heeft alleen zin als je ze kunt terugverdienen door een lagere maandlast. Als je bij je huidige geldverstrekker een nieuw aanbod vraagt en dit is aantrekkelijk, bespaar je vaak al een deel van de kosten.

De grootste kostenpost bij oversluiten is meestal de boeterente die je moet betalen aan je huidige hypotheekverstrekker. Je hebt namelijk bij het afsluiten getekend om gedurende een bepaalde periode af te lossen. Nu je vervroegd aflost, loopt je hypotheekverstrekker rente mis. Deze rente wil hij compenseren met een boeterente.

Andere oversluitkosten zijn:

  • De afsluitkosten van je nieuwe hypotheek.
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Notariskosten
  • NHG-kosten (indien van toepassing)

Welke kosten er zijn staat dus vast, maar hoe duur het oversluiten nu precies is, hangt dus af van de hoogte van je hypotheek, en de hoogte van de boeterente. Voor een berekening van de kosten kun je onze rekenmodule gebruiken. Voor een exacte prijsopgave kun je ook een afspraak met ons inplannen.

Lees ook onze artikelen over...

Wij vergelijken alle banken Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.
Hypotheken vergelijken loont Bron: Consumentenbond bron: Consumentenbond
Laagste rente
1.19%
Bekijk laagste rentepercentages
Stefan: onafhankelijke adviseur
Stefan StalsZakelijk en Financieel adviseur webcare@hypothekersunie.nlplan afspraak
Laagste rente
1.19%
Waarom hypothekersunie Overzicht van álle hypotheekverstrekkers Gekwalificeerd onafhankelijk advies Laagst mogelijke rente Keurmerk Erkend Hypotheekadviseur
"Dankzij HypothekersUnie bespaarde ik duizenden euro's op mijn hypotheek."
Klanten geven ons gemiddeld: ( 4.8 / 5 )
Bekijk alle recensies
Grootste aanbod

We kennen de ins en outs van alle mogelijke banken en producten. Per situatie wordt gekeken hoe we voor jou het hoogst haalbare rendement kunnen realiseren.

Ontvang offertes van onder andere:

Kan ik u helpen?
Hallo, ik ben Renske. Waarmee kan ik je helpen?

Ik ben Renske, stel mij je vraag en ik ga je zo goed mogelijk op weg helpen.

Wat wil je vragen?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je telefoonnummer?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je e-mailadres?
Er dient een geldig e-mailadres ingevuld te worden
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.