Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek oversluiten

Heb je meer financiële ruimte nodig, of wil je lagere hypotheeklasten? Loopt je rentevast periode pas over jaren af en denk je dat de vaste hypotheekrente aan de hoge kant is? Betaal je een belachelijk hoge rente voor je consumptieve kredieten? Heb je geld nodig om te verbouwen? Te vaak komen wij bij mensen thuis waar we binnen no-time kunnen zorgen voor aanzienlijk lagere maandlasten (soms wel meer dan € 300,- netto per maand!). Deze mensen hebben dus met hetzelfde salaris maandelijks gewoon een paar honderd euro extra bestedingsruimte.

Wat de reden ook is, een hypotheek oversluiten is voor veel mensen een uitkomst. Wil jij ook oversluiten naar een goedkopere hypotheek met betere voorwaarden? Lees dan snel verder of neem meteen contact met ons op.

Oversluiten met HypothekersUnie

HypothekersUnie vergelijkt voor jou de hypotheekrentes van alle geldverstrekkers (banken). Op die manier verzekeren we jou van de voordeligste, maar best passende hypotheek.

Wil je oversluiten, dan vragen wij offertes aan bij beschikbare geldverstrekkers en banken. We kijken daarbij niet alleen naar lagere rentepercentages, maar ook naar betere voorwaarden, want ook deze zijn belangrijk voor je keuze. Vraag ons overzicht aan van alle scherpste rentetarieven en onmisbare informatie over het oversluiten. Aansluitend bellen wij je op, en rekenen we voor je uit wat jij kunt besparen.

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies over het oversluiten van je hypotheek, staan onze adviseurs voor je klaar. Laat meteen je contactgegevens bij ons achter. Ook voor korte vragen kun je bij ons terecht.

Waarop letten?

Er is wel een aantal zaken waar je op moet letten bij het oversluiten van je hypotheek:

 • Je moet een zogenaamde boeterente betalen.
 • Het deel van de hypotheekrente dat betrekking heeft op de consumptieve leningen is niet fiscaal aftrekbaar.
 • Daar tegenover staat wel dat het rentepercentage op een hypotheekkrediet veel lager is dan op bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Netto heb je dus toch meer geld te besteden.
 • Daarnaast moet je nog rekening houden met eventuele notariskosten en taxatiekosten.

Hypotheek oversluiten bij verbouwing

Bij een verbouwing kan een hypotheek oversluiting een uitkomst zijn, maar je kunt ook kiezen voor een verbouwingshypotheek of tweede hypotheek. Afhankelijk van de eventuele boete bij het oversluiten van de hypotheek, kan een tweede hypotheek voordeliger zijn. Bovendien is de rente op een lening voor woningverbetering weer fiscaal aftrekbaar.

Je boeterente berekenen? Laat ons voor je uitrekenen of oversluiten voor jou gunstig is. We vergelijken voor je wie de beste hypotheekvoorwaarden koppelt aan een lage hypotheekrente. Op basis daarvan krijg je van ons een onafhankelijke vergelijking van hypotheken.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
0.79%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypothekersunie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Duidelijk advies en zeer goed geholpen door Pascal. Goede service, en snelle terugkoppeling bij vragen. "

I.J.K.

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
 • Korte lijnen: korte doorlooptijd
 • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
 • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
 • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

HypothekersUnie bij jou in de buurt Ook komen wij graag bij je op locatie
  

  Vrijblijvend contact

  Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekersUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

  Vrijblijvend contact aanvragen

  Laagste rentepercentages

  Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

  Laagste rente
  0.79%
  Alles over de laagste rentes

  Direct persoonlijk contact

  Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
  Bekijk alle openingstijden

  Contact
  HypothekersUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekersUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.
  Maatregelen betreft COVID-19
  Heb je een vraag over je hypotheek of wil je een (telefonische) afspraak inplannen met een adviseur? Neem contact met ons op: ook in deze tijd staan wij voor je klaar! Uiteraard volgens de richtlijnen van de RIVM.