Meer informatie?
Bel Afspraak Mail
Direct Meer info Bekijk vestigingen
Bel Afspraak Mail
Klanten geven ons ( 4.8 / 5 )

Hypotheek doorstromers

Ga je je huis verkopen en een nieuw huis kopen? Dan ben je een zogenaamde 'doorstromer'. Voor jou is de hypotheekconstructie van 31 december 2012 van belang, waarmee de nieuwe spelregels voor het de aftrekbaarheid van de hypotheekrente zijn ingegaan. Deze nieuwe regels voor doorstromers kunnen gecompliceerd zijn. Hebben jij of je partner in het verleden meerdere hypotheken gehad? Dan wordt het helemaal interessant.

Voor een onafhankelijk en professioneel hypotheekadvies kun je contact opnemen met een van onze hypotheekadviseurs. We informeren je goed, zodat je geen foute adviezen opvolgt.

Hypotheekvormen voor doorstromers

Welke hypotheek je als doorstromer moet kiezen, is afhankelijk van je situatie. Je komt misschien niet voor elke hypotheekvorm in aanmerking. Heb je je oude hypotheek afgesloten vóór 2013, dan mag je als doorstromer je oude hypotheekvorm houden.

Als je een duurdere woning koopt dan heb je een extra hypotheekonderdeel nodig. Sinds 2013 moet je meteen beginnen met het aflossen van dit extra deel. Is dit het geval, dan kun je alleen nog kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Nieuwe hypotheek met HypothekersUnie

HypothekersUnie helpt je met het doorstromen naar je nieuwe hypotheek. Je kunt bij ons terecht voor advies als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of je oude hypotheekvorm wilt behouden. We vragen offertes aan bij verschillende geldverstrekkers die bij het beste bij jouw situatie passen.

Daarnaast kunnen we je als doorstromer helpen met de volgende zaken:

  • Overbruggingshypotheek: als je oude woning nog niet verkocht is, maar naar verwachting meer gaat opleveren dan de hoogte van je hypotheek;
  • Verzekeringen: je verzekeringen kun je als doorstromer koppelen aan je nieuwe hypotheek.
  • Meefinanciering restschuld: financier je je restschuld mee in je nieuwe hypotheek, dan is de rente tijdelijk aftrekbaar.

Bij het verkopen van je woning krijg je vaak te maken met het overgangsrecht. Deze term wordt gebruikt voor hypotheken die al bestonden op 31 december 2012. Als je een hypotheek aflost onder het overgangsrecht, dan blijven de oude regels gelden als je in het huidige kalenderjaar of het volgende kalenderjaar een nieuwe hypotheek afsluit. Lees meer over het overgangsrecht hypotheken.

Wij vergelijken alle banken Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.
Hypotheken vergelijken loont Bron: Consumentenbond bron: Consumentenbond
Laagste rente
1.19%
Bekijk laagste rentepercentages
Rick: onafhankelijke adviseur
Rick FelenFinancieel adviseur webcare@hypothekersunie.nlplan afspraak
Laagste rente
1.19%
Waarom hypothekersunie Overzicht van álle hypotheekverstrekkers Gekwalificeerd onafhankelijk advies Laagst mogelijke rente Keurmerk Erkend Hypotheekadviseur
Vestigingen
Amsterdam
Weert - Hoofdkantoor
Roermond
Tilburg
Valkenswaard
Leiden
Pijnacker
Dordrecht
Oss
"Dankzij HypothekersUnie bespaarde ik duizenden euro's op mijn hypotheek."
Klanten geven ons gemiddeld: ( 4.8 / 5 )
Bekijk alle recensies
Grootste aanbod

We kennen de ins en outs van alle mogelijke banken en producten. Per situatie wordt gekeken hoe we voor jou het hoogst haalbare rendement kunnen realiseren.

Ontvang offertes van onder andere:

Kan ik u helpen?
Hallo, ik ben Renske. Waarmee kan ik je helpen?

Ik ben Renske, stel mij je vraag en ik ga je zo goed mogelijk op weg helpen.

Wat wil je vragen?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je telefoonnummer?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je e-mailadres?
Er dient een geldig e-mailadres ingevuld te worden
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.