Meer informatie?
Bel Afspraak Mail
Direct Meer info Bekijk vestigingen
Bel Afspraak Mail
Klanten geven ons ( 4.8 / 5 )

Huis kopen om te verhuren: de nieuwe trend

Buy to let is de term die ervoor wordt gebruikt: een pand of huis kopen voor de verhuur. Nu dat de rente die we ontvangen over ons spaargeld een historisch laag punt heeft bereikt, maken steeds meer mensen gebruik van het alternatief om onroerend goed te kopen om deze vervolgens te verhuren. Echter kunnen gemeenten maatregelen nemen om de groei van deze ontwikkeling tegen te gaan. Wat biedt ons deze nieuwe trend en wat moet je er over weten?

Buy to let

De huizenmarkt zit in de lift, het aanbod van koophuizen wordt steeds beperkter. Daartegenover wordt het aantal huurwoningen ook steeds beperkter. De huurprijzen, zeker in de vrije sector, stijgen hierdoor enorm. In combinatie met het feit dat de rente over ons spaargeld vrijwel nihil is, leidt dit ertoe dat een groeiende groep mensen het besluit neemt om een woning te kopen en deze vervolgens te gaan verhuren: buy to let.

Maatregelen gemeente

Het kabinet is niet perse tegen het concept, maar vreest voor een toename van het aantal particulieren die een huis kopen om te verhuren waardoor de huurvoorraad groter wordt ten koste van de koopwoningvoorraad. Voor het midden huursegment kan deze ontwikkeling echter juist positief uitpakken. Gemeenten hebben verschillende maatregelen die zij kunnen inzetten om deze ontwikkeling tegen te gaan, zoals bijvoorbeeld invoer van een kostengrens voor woningen welke aangekocht worden voor verhuur. Hierdoor krijgen bepaalde groepen, zoals starters, een eerlijke kans op de gespannen huizenmarkt. De specifieke maatregelen die hiervoor worden ingezet verschillen per gemeente. Mocht je interesse hebben in het kopen van een huis voor de verhuur, dan is onze tip dan ook om tijdig te informeren naar deze maatregelen om zo verrassingen te voorkomen.

Huis kopen voor verhuur: beperkt aantal geldverstrekkers

De aankoop van een woning welke bedoeld is voor verhuur kan enerzijds volledig met eigen middelen worden gefinancierd, maar anderzijds kan hier deels een hypothecaire financiering voor worden afgesloten. Echter zal het aantal geldverstrekkers in deze specifieke situatie beperkter zijn dan bij de aankoop van een woning bestemd voor eigen bewoning. Vergeet ook niet dat de rente van een hypotheek voor een verhuurde woning niet fiscaal aftrekbaar is en het kostenplaatje er dus anders uitziet dan de hypotheek die je wellicht hebt voor je eigen woning.

Laat je goed adviseren

De term ‘buy to let’ heb je wellicht steeds vaker op een verjaardagsfeestje voorbij horen komen. Het kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor het investeren van opgebouwd vermogen en het creëren van hoger rendement. Maar er zijn ook zeker aandachtspunten: naast het feit dat de woningwaarde flink kan dalen, is het ook geen garantie dat de huurder elke maand op tijd betaalt of dat de woning plots onderhoud nodig heeft. Kortom: het is niet alles goud wat blinkt. Ons advies is dan ook om goed te oriënteren voordat je de stap daadwerkelijk neemt om een huis te kopen voor de verhuur.

Door onze expertise in commercieel vastgoed en ons breed aanbod van geldverstrekkers kunnen we jou wellicht van dienst zijn. Loop een keer binnen of maak een vrijblijvende afspraak: onze deur staat altijd open!

Wij vergelijken alle banken Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.
Hypotheken vergelijken loont Bron: Consumentenbond bron: Consumentenbond
Laagste rente
1.19%
Bekijk laagste rentepercentages
Hypotheker Stefan: onafhankelijke adviseur
Stefan StalsZakelijk en Financieel adviseur webcare@hypothekersunie.nlplan afspraak
Laagste rente
1.19%
Waarom hypothekersunie Overzicht van Ɣlle hypotheekverstrekkers Gekwalificeerd onafhankelijk advies Laagst mogelijke rente Keurmerk Erkend Hypotheekadviseur
"Dankzij HypothekersUnie bespaarde ik duizenden euro's op mijn hypotheek."
Klanten geven ons gemiddeld: ( 4.8 / 5 )
Bekijk alle recensies
Grootste aanbod

We kennen de ins en outs van alle mogelijke banken en producten. Per situatie wordt gekeken hoe we voor jou het hoogst haalbare rendement kunnen realiseren.

Ontvang offertes van onder andere:

Kan ik u helpen?
Hallo, ik ben Renske. Waarmee kan ik je helpen?

Ik ben Renske, stel mij je vraag en ik ga je zo goed mogelijk op weg helpen.

Wat wil je vragen?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je telefoonnummer?
*
Dit veld is verplicht.
Wat is je e-mailadres?
Er dient een geldig e-mailadres ingevuld te worden