Goedenacht, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek met NHG in 2019: dit zijn de nieuwe regels

3 minuten leestijd

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. In principe biedt NHG een vangnet voor woningbezitters die door omstandigheden, zoals een echtscheiding, de hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. Of bijvoorbeeld als er sprake is van een restschuld bij verkoop van de woning. Daarnaast is bieden banken vaak een aantrekkelijk rentetarief voor financieringen met NHG, dus dat scheelt ook nog eens in de maandlasten. In de praktijk een aantrekkelijk optie welke in 2019 wellicht nog meer mogelijkheden biedt dan voorheen. Wij zetten de drie belangrijkste wijzigingen van 2019 voor jou op een rij. 

Nieuwe NHG normen 2019

Nieuwe NHG grens

In 2018 kon je een woning kopen met NHG tot een bedrag van €265.000. In 2019 is deze kostengrens verhoogd naar €290.000. Heel concreet: woningen tót een waarde van €290.000 kun je middels NHG financieren. Dit betreft een flinke stijging waardoor jij als consument een duurdere woning met NHG kunt kopen. 

Bedrag energiebesparende maatregelen gaat omhoog 

Energiebesparende maatregelen voor je woning: een hot topic. De overheid stimuleert verduurzaming van je woning en huiseigenaren maken steeds meer gebruik van deze optie. Denk aan het aanbrengen van zonnepanelen of dubbelglas. Naast dat je vaak flink kunt besparen op je energierekening, stijgt je woning vaak ook in waarde. 
Indien je energiebesparende maatregelen wenst te financieren met NHG kan dat voor maximaal 6% bovenop de marktwaarde van de woning. Gezien dat de kostengrens in 2019 is verhoogd van €265.000 naar €290.000 is het maximaal extra te financieren bedrag ook gestegen van €15.900 naar €17.400.

Kosten voor NHG dalen

Om een hypotheek te kunnen sluiten met NHG betaal je éénmalig een premie. Deze premie bedroeg in 2018 1% van de hypotheek. In 2019 verlaagt de NHG de premie naar 0,9%.

Benieuwd naar wat deze nieuwe NHG normen voor jouw situatie betekenen? Neem gerust contact op voor een gratis gesprek. Wij komen graag bij je langs, of je bent welkom op een van onze kantoren. De koffie staat klaar!

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Duidelijk, eerlijk advies! Bij aankoop van ons eerste huis, hebben wij goed en duidelijk advies gekregen. We wisten precies waar we aan toe waren in 'begrijpbare' taal. Er werd goed meegedacht, waardoor wij nu ons droomhuis hebben kunnen kope "

Anoniem

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust
´╗┐

Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekersUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
0.79%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekersUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekersUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.
Maatregelen betreft COVID-19
Heb je een vraag over je hypotheek of wil je een (telefonische) afspraak inplannen met een adviseur? Neem contact met ons op: ook in deze tijd staan wij voor je klaar! Uiteraard volgens de richtlijnen van de RIVM.