Meer informatie?
Bel Afspraak Mail
Direct Meer info Bekijk vestigingen
Bel Afspraak Mail
Klanten geven ons ( 4.8 / 5 )
Huis kopen om te verhuren

Kopen om te verhuren: alternatief voor hoog rendement

Nu dat de rente die we ontvangen op ons spaargeld een historisch laag punt heeft bereikt, maken steeds meer mensen gebruik van het alternatief om onroerend goed te kopen om deze vervolgens te verhuren. Een trend die sterk in opkomst is en de mogelijkheid biedt tot een hoger rendement. Wat komt er echter kijken bij het kopen van een woning om te verhuren? Wat wordt je rendement? En bij wie klop je aan?  

Buy to let

De huizenmarkt zit in de lift, het aanbod van koophuizen wordt steeds beperkter. Daartegenover wordt het aantal huurwoningen ook steeds kleiner. De huurprijzen, zeker in de vrije sector, stijgen hierdoor enorm. In combinatie met het feit dat de rente over ons spaargeld vrijwel nihil is, leidt dit ertoe dat een groeiende groep mensen het besluit neemt om een woning te kopen en deze vervolgens te gaan verhuren: buy to let.

Huis kopen voor verhuur: beperkt aantal geldverstrekkers

De aankoop van een woning welke bedoeld is voor verhuur kan hypothecair gefinancierd worden. Echter zal het aantal geldverstrekkers die bereid zijn deze financiering te verstrekken, beperkter zijn dan bij de aankoop van een woonhuis voor eigen bewoning. Vergeet ook niet dat de rente van een hypotheek voor een verhuurde woning niet fiscaal aftrekbaar is en het kostenplaatje er dus anders uitziet. Daar tegenover heb je wel te maken met huurinkomsten, welke vaak hoger liggen ten opzichte van je hypotheeklasten en je dus hiermee vaak hoog rendement kunt behalen. 

Laat je goed adviseren

Kopen om te verhuren: het kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor het investeren van opgebouwd vermogen en het creëren van hoger rendement. Maar er zijn ook zeker aandachtspunten. Door onze expertise in commercieel vastgoed en ons breed aanbod van geldverstrekkers kunnen we jou van A tot Z adviseren. Wij nemen alles uit handen met betrekking tot de financiering, maar ook op andere vlakken proberen wij jou te ontzorgen. Door ons brede netwerk kunnen wij jou in contact brengen met makelaars gespecialiseerd in commercieel vastgoed en verhuur. Zo ben jij verzekerd van professioneel advies, op alle vlakken. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een woning aan te kopen voor de verhuur en het mogelijke rendement dat je hierop kunt behalen? Loop een keer binnen of maak een vrijblijvende afspraak: onze deur staat altijd open!

Neem contact met ons op

 

 

Terug naar overzicht